Rodina pavouků z lešení vzrostla o 20 procent po objevení 43 nových druhů

NYSTV - Nephilim Bones and Excavating the Truth w Joe Taylor - Multi - Language (Červen 2019).

Anonim

Nedávná studie zaměřená na osoby pavouka shromážděné z celé Číny, Indonésie, Filipíny, Singapuru, Thajska, Vietnamu a Madagaskaru za posledních 15 let odhalila nápadné množství 43 leštených webových pavouků, které až dosud zůstaly skryté od vědy. Popisuje nový druh v příspěvku publikovaném v časopise ZooKeys s otevřeným přístupem, vědci ze Sichuanské univerzity a Čínské akademie věd zvyšují počet řidičů (Nesticidae), známých z celého světa, asi o dvaceti procenty.

Zkoumaná rodina pavouků lesa je poměrně malá skupina pavouků, která se nachází na téměř libovolné lokalitě kromě Sibiře, střední Asie, severní a jižní Afriky a míst na vysokých zeměpisných šířkách. Před studiem Drs Yucheng Lin, Francesco Ballarin a Shuqiang Li, počet druhů počítaných celkem 245, z nichž 12 je zaniklé a známé pouze ze zkamenělin. Zvědavou zvláštností těchto pavouků je jejich hřeben zubatých štětin, umístěných na zadních nohách, používaných k vytáhnutí hedvábných pásů do jejich sítí.

Ačkoli rozsáhlé taxonomické průzkumy lepenkových webových pavouků zůstaly dlouho vzácné, nedávno zaznamenal významný nárůst zájmu o výzkum pavouků v Číně a jihovýchodní Asii. Takže za posledních 15 let provedli čínští, americkí a evropští arachnologové několik průzkumů, které skončily vzácnými vzorky. V důsledku toho Dr. Yucheng Lin a jeho tým následovali s hlubšími morfologickými a molekulárními studiemi, aby objevili pozoruhodnou rozmanitost.

Ve své práci výzkumníci také založili nový rod (Speleoticus) pro pět dříve známých, ale špatně umístěných druhů, které tráví spoustu času stráveným úkrytem v jeskyních.

Většina pavouků z lešení se vyskytuje v mírných oblastech oblasti Holarctic, kde druhy mají tendenci být středně velké, dlouhé nohy a upřednostňují jeskynně podobné prostředí. Druhy nacházející se v tropických a subtropických oblastech jsou na druhou stranu obvykle menší, s kratšími nohami a mohou být často vidět venku, kde se plazí v lesním vrhu, na trávě a pod kameny.

menu
menu